Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

perjantaina, lokakuuta 29, 2004

Ainakin muistan taas, miksi en ole koskaan pitänyt englanninkielisistä tietokirjoista. En minä halua, että kirja juttelee kanssani mukavia, vaan tahdon pelkät faktatiedot loogisessa järjestyksessä mahdollisimman lyhyesti esitettynä. Ei kai kukaan noita edes oikeasti lue, kun ennen jokaista asiaa johdattelua on vähintään kaksi sivua.

"Hyvää päivää! Hauska tavata! Mitä kuuluu? Mitä mummollesi kuuluu? Voivatko akvaariokalatkin hyvin? Aika ikävät kelit olleet tässä viime aikoina, eikö totta? Noh, äkkiähän se on taas kesä. Ai että auto reistaillut? No sepä ikävää. Kalliitkin korjaukset? No hyvä ettei sen enempää. Kerran minun autostani hajosi sitä ja tätä ja sitten se oli puoli vuotta huollossa ja tuli ihan hirveä lasku. Tästä tulikin mieleeni, että pitäisi ehkä siirtyä itse asiaan. Tiedätkö Newtonin? Se keksi kaikkea jännää. Joo, juuri se omenatyyppi. Niin, englantilainen. Otettaisiinko kuppi teetä tähän väliin? Sokerilla vai ilman? Sitruunaa? Noin, ole hyvä. Joka tapauksessa, tässä luvussa voisimmekin ehkä käsitellä Newtonin toista lakia ja sen seurauksia..."

Ja sama suomalaiseen tapaan ilmaistuna: "F=ma".