Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

sunnuntaina, lokakuuta 10, 2004

Kylmä

Olen edelleen tavattoman huono muodostamaan mielipiteitä. Siis sellaisia oikeita, kaikista korkealentoisista asioista. Periaatteessa kaikki edellytykset sellaiseen kuitenkin löytyisi - olenhan sentään suunnattoman sivistynyt ja älykäs ja seuraan kriittisesti monia eri tiedotuskanavia, tai ainakin jotain sinnepäin. Siltikään minulla ei ole mitään erityistä sanottavaa Nobel-palkituista, Lipposen sammakoista, Yhdysvaltain presidentinvaaleista tai edes Korkeasaaren paviaaneista. Siispä valitan jälleen kerran säästä.

Ensimmäiset lumihiutaleet olivat sataneet Tampereelle viikonlopun poissaoloni aikana ja ulkona on ihan pirun kylmä. Jokainen vähänkin minua tunteva ihminen tietää, että tästä seuraa loputon määrä "Mä en mee ulos koko talvena!" -kiukutteluja ja vinkunaa säätilaan sopimattomista vaatteista. Kuulostaa kummalliselta, kun kyseessä kuitenkin on henkilö, joka on lanseerannut tuttavapiiriinsä käsitteen "kesävillapaita", ja joka muutenkin asettaa selkeästi mukavuuden tyylin edelle. Silti jostain syystä en vain yksinkertaisesti suostu ostamaan vaatteita jotka a) olisivat lämpimiä b) pitäisivät vettä/lunta.

Pipoa olen tainnut pitää kerran tokaluokan jälkeen muuten kuin moottorikelkan kyydissä (ja sitäkin olen tehnyt huomattavasti enemmän ilman pipoa). Käsineitä hukkaan noin kolmet päivässä, joten sormissa on tunto enää vain muutaman ihmeen seurauksena. Villasukkia käytän ainoastaan sisällä. Syksyllä ostan syystakin, joka sitten kummallisesti muuntuu talvitakiksi, kevättakiksi ja kesätakiksi. Liukastelen lähinnä sisäkäyttöön tarkoitetuilla kengillä ympäri vuoden, minkä seurauksena nilkutan suunnilleen neljä kuukautta yhtä soittoa pienehköjen nivel- ja lihasvammojen takia. Lista on loputon.

Tietäisikö joku hyviä aivopesuloita? Ottaisin sellaisen pesuohjelman, joka saisi ostamaan ihan oikeita talvivaatteita maissa, joissa on ihan oikeasti talvi.

1 Comments:

  • At toukokuuta 20, 2005 12:06 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Syksyllä ostan syystakin, joka sitten kummallisesti muuntuu talvitakiksi, kevättakiksi ja kesätakiksi.

    Niin totta :)

     

Lähetä kommentti

<< Home