Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

maanantaina, lokakuuta 11, 2004

Autot hirteen!

Koska en itse pysty pukemaan tuohtumustani sanoiksi, kuvaan astuu sivupersoonani "Eläkeläismuori Etelä-Hervannasta".

"Tuleeks tää sit Hervannan sanomiin kans? Kun ei tälläsiä lokeja kukaan ihminen oikeasti lue. Niin... Mitäs mää olinkaan sanomassa? Annapa kuppi kahveeta tähän väliin.

Ai juu niin. Mää joka aamu kattelen tosta ikkunasta, kun ne autot vaan kaahaa tossa Hervannan valtaväylällä Hermian, sen teknolookiakeskuksen kohdalla, ihan kaameeta vauhtia. Joskus oon nähny, että ohittavatkin sen liikenteenjakajan väärän puolen kautta. Eihän se mitään, jos siitä kulkis vaan meitä mummoja ja jotain kansakoululaisia, mutta kun oikein ylioppilaitakin vielä, semmosia mistä tulee niitä insinöörejä. On se niin iso kunnia kulkea samaa reittiä niiden kanssa aamulenkillä.

Niin kuitenkin... Jos nää autot nyt kaahaa tästä joka aamu yhden ylioppilaan ylitse, niin nehän kohta loppuu ja kukas sitten meidän eläkkeet maksaa? Häh? Sen saisitte mulle kertoa, hyvät kaahaajaat. Menee sitten ihan hukkaan kaikki nekin rahat, mitä ollaan näitten insinöörien kouluttamiseenkin käytetty. Että miettikääs vähän sitä kaasujalkaanne! Ja jättäkää se Leiti Rosetta rauhaan, kun se on niin mukava tyttö ja käy aina kylässäkin joskus. Älykäskin vielä, ja sievä kuin sika pienenä. Sellasen päälle meinasitte tänä aamuna ajaa! Häpeäisitte! Saanko mää nyt lisää kahvia ja lähettää terveisiä naapurin Raunille? Nimim. Etelä-Hervannan eläkeläismuori"