Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Pitkin syksyä on minua on kevyesti ärsyttänyt koulun tietokoneisiin päivitysten yhteydessä ilmaantunut "ominaisuus", joka saa koneen lukkiutumaan sen ollessa käyttämättönä riittävän kauan. Erityisesti tämä aiheuttaa närää perjantai-iltapäivisin, jolloin ihmiset tuntuvat olevan huonomuistisimmallaan ja tulostustarpeeni suurimmillaan. Siinähän sitten kiroilet, kun kaikki vapaat koneet ovat lukkiutuneessa tilassa ja tarttis päästä kotiinkin joskus. Grrh. Ei voi olla niin vaikeeta!

Kaiken lisäksi tämä typerä lukitusominaisuus löytyy samalta kohdalta, mistä joskus ennen muinoin hyvinä aikoina pääsi kirjautumaan ulos. Varmaan tästäkin muutama tapaus on johtunut. Kuka niitä tekstejä nyt lukis, kun aina klikataan kuitenkin vasemmanpuolimmaista?

No tietenkin eilen onnistuin(?) itse toteuttamaan saman, kun bussiaikatauluja tarkistaessani kone jumittui johonkin sisäänkirjautumisen välitilaan. Mikäli se siitä vielä liikahti johonkin, mitä en ehtinyt jäädä tarkistamaan, on joku muu päässyt kiroilemaan edellisen käyttäjän talipäisyyttä. Toivottavasti ei ollut kukaan tuttu, kun siinä kuitenkin käyttäjätunnus näkyy. "En mä ainakaan koskaan unohda..."

Tästä syystä vaadinkin, että kaikkiin julkisiin koneisiin pitäisi saada virtanapit esille. Ilkivallan todennäköisyys on kuitenkin pienehkö verrattuna satunnaisten mokien aiheuttamaan vitutukseen. Saisikohan tämänkin asian ympärille kerättyä kansanliikkeen?

Mitä ihmeen ilkivaltaa voi muuten tehdä virtanapilla?

3 Comments:

  • At lokakuuta 18, 2006 11:20 ap., Anonymous Anonyymi said…

    Virtanappia rämpyttelemällä saataa saada näppärästi koneen ns. paskaksi.

     
  • At lokakuuta 19, 2006 7:53 ap., Blogger Lady Rosetta said…

    Saahan sen vaikka lekalla ns. paskaksi, mutta eipä sitä silti kukaan kovin yleisesti tee? Kai. Tai sitten minulla on aika ruusuinen maailmankuva.

     
  • At lokakuuta 21, 2006 5:05 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Maailmankuvasi saattaa olla hiven ruusuinen, mutta kyllä sitä virtanappia yleensä (IMHO) rämpyttelevät juntit ja idiootit. Ja sitten hämmästellään kun kone sanoo poks. "Pari kertaa mä vaan...".

     

Lähetä kommentti

<< Home