Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

tiistaina, lokakuuta 18, 2005

Miksi laivalta saa joka ikinen kerta flunssan?

Joku voisi valaista minua siitä, mistä johtuu tukholmalaisten käsittämätön viehtymys makkaraan ja yleisestikin nakkikioskeihin. Ymmärrän kyllä niiden kätevyyden keskellä yötä kännissä, mutta kun Tukholmassa ihmiset jonottivat niihin lauantaina keskellä päivää. Nuoret, normaalinnäköiset naisihmiset. Lapsiperheet vaunuineen (noin vuoden ikäinen lapsi saa muuten hodarilla aikaiseksi uskomattoman sotkun). Eläkeläismuorit. Käsittämätöntä.

Jos tämä on yleisruotsalainen ilmiö, en kyllä yhtään ihmettele, mistä on tullut käsitys suomalaisista riidanhaluisina puukonheiluttajina. Meille on kuitenkin lapsesta asti iskostettu päähän, että nakkikioski on se oikea paikka purkaa aggressioita ihan keneen tahansa, ja mitä kovemmin, sen parempi. Sitten kun niitä paikkoja onkin joka nurkalla, ja kehtaavat vielä olla avoinna päivänvalon aikaan... Huh. En edes halua kuvitella.