Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

tiistaina, tammikuuta 18, 2005

Ostin marraskuussa takin. Toisin sanoen ison, paksun, kelsiturkin, jossa ei palele, vaikka sen alla olisi alastomana neljänkymmenen asteen pakkasessa. Ostin myös talvisaappaat. Sellaiset vuorelliset, joissa varpaat eivät jäädy ja putoa pois, ja joilla voi ylittää isommankin lumipenkan niin, ettei kenkiä tarvitse kuivatella seuraavaa viikkoa. Olin riemuissani siitä, että tällä kertaa minä päihittäisin talven vaatetuksellani pistein 10-3. (Ei, pipoa en ole suostunut hankkimaan ja käsineiden kanssakin on vähän niin ja näin.)

Mutta ei, herra Sääherralla oli jälleen muutama ässä hihassaan. "Hahaa! Toi osti talvivaatteet! Idiootti. Luulee että olisin noin helppo. Pistetäänpä vesisadetta kesäkuuhun asti!" Nyt sitten tunnen itseni typeräksi hikoillessani nelikiloisen lampaan alla ja liukastelen jalkani piloille kymmenen sentin koroissa.

Onneksi muillakin on samanlaisia niiku ongelmii. Jospa minä en olekaan yksin syyllinen vallitsevaan säätilaan.

4 Comments:

  • At tammikuuta 18, 2005 4:38 ip., Blogger mea said…

    Minäpä ostin sekä pipon että hanskat että talvikengät että untuvatakin. Että eipä ole koommin ollut pakkasta.

     
  • At tammikuuta 19, 2005 3:04 ap., Blogger Joonas said…

    Mä en oo koskaan ymmärtäny tommosia valittavia sesonkipellejä. Eikö sitä takkia voi käyttää ensi talvena? Sitä seuraavana? Vai onko se silloin niin last year, että sitä ei voi päällensä laittaa? Mää ainaski ostin nykyisen hohtavanhopeisen untuvatakkini silloin, kun DJ Bobo oli vielä Suomen virallisella listalla (tosin ostin tänä talvena uuden, mutta se ei ollut hohtavanhopeinen ja minusta DJ Bobo on edelleen tosi rok, joten en juurikaan käytä sitä).

     
  • At tammikuuta 19, 2005 8:58 ip., Blogger Lady Rosetta said…

    Ensi talvena se ei enää ole uusi ja hieno vaan samanlainen kulunut ja vanha niin kuin kaikki muutkin vaatteet. (No okei, ei se ollut uusi enää ostettaessakaan, mutta kuitenkin. Minulle uusi.)

    Vanha ja kulunut on jo asettunut osaksi minua, eli sitä tylsää tyyppiä, joka vihaa ihmisiä ja on aikaansaamaton ja luonnevikainen, mutta uudessa vaatekappaleessa voi ainakin hetken kuvitella olevansa uusi ja parempi ihminenkin. Niistä lyhyistä hetkistä pitää saada nauttia ilman että herra Sääherra tunkee pilaamaan ilon.

     
  • At tammikuuta 19, 2005 9:05 ip., Blogger Lady Rosetta said…

    Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

     

Lähetä kommentti

<< Home