Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

keskiviikkona, joulukuuta 15, 2004

Mikähän idea sekin aikoinaan oli, että muutan Etelä-Suomeen? Ainakin huono sellainen, oli syyt sitten mitkä tahansa.

Sekä sanat "etelä" että "Suomi" ovat harhaanjohtavia tässä tapauksessa. Etelä on se paikka, missä on lämmintä ympäri vuoden, aurinko paistaa ja pihalla kasvaa appelsiinipuu. Suomi taas on se paikka, jossa sataa pysyvä lumi lokakuussa ja sen jälkeen on puoli vuotta umpihankea ja pakkasta. Haluaisin kovasti tietää, miten Tampere sopii kumpaankaan kuvaukseen. En mene enää edes parvekkeelle ennen kuin tuolle ulkona odottavalle lätäkkö-jäätikkö-lätäkkö-jäätikkö-jutulle on tapahtunut jotain. Minä olen liian nuori lonkkamurtumapotilaaksi.

Sitä paitsi syntyperäisillä tamperelaisilla on jotkut henkiset nastat jalkapohjissaan, joiden avulla ne painelevat tuhatta ja sataa kaksien lastenvaunujen ja pyörätuolissa pukattavan mummon kanssa vaikka kitkakerroin lähestyisi nollaa. Siinä me junantuomat sitten köpöttelemme puolen kilometrin tuntivauhtia ottaen välillä tukea konttaustasosta. Hankin kävelysauvat ja tökin niillä jokaista ohittajaa perseeseen.

2 Comments:

  • At joulukuuta 15, 2004 11:23 ip., Anonymous Anonyymi said…

    Anonyymiteetin suojissa hyvä tehdä työtä käskettyä. Pitäisi kuulemma kommentoida jos lukeekin.. Kaikkea kanssa.

    Ja kieltämättä, vaikka juna ei kovin kaukaa tuonutkaan niin tampereen talvi on kyllä tänä vuonna ainakin ollut aivan.. jostain. Kävelysauvat tuskin sopis sulle (ei niitä valmisteta niin lyhyitä), joten suosittelen sellaisten jäätikkökiipeilykenkien ostoa.

     
  • At joulukuuta 16, 2004 3:26 ip., Blogger Lady Rosetta said…

    Pöh. Olen minä suunnilleen yhtä pitkä kuin normaali satavuotias nainen ja sen ikäisillehän ne sauvat suunnitellaan. Sen sijaan jäätikkökiipeilykengissä (onko sellaisia olemassa?) voi olla kokovalikoima heikohko. Jos löydät sopivat, niin osta joululahjaksi.

     

Lähetä kommentti

<< Home