Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Olen lopultakin liittynyt ahkeraan kesätyöllistettyyn kansanosaan. Vaikka työstä ei maksettaisi palkkaa, olisi se silti merkittävä taloudellinen apu, sillä en a) voi koskaan lähteä perjantaina baariin, koska sieltä pitäisi mennä suoraan töihin b) voi lähteä lauantaina baariin, koska olen kuolemanväsynyt c) tarvitse salikorttia. Työnkuva sisältää lähinnä raskaiden asioiden nostelemista korkealta. Olen siis juuri optimaalinen henkilö tähän.

Onneksi pääsen sentään hyödyntämään matemaattista lahjakkuuttani esimerkiksi viiden kertotaulun muodossa. Viisi pullaa, kymmenen pullaa, 15 pullaa, 25 pullaa. Näen unia pikkuleivistä. Joka paikkaan sattuu. Kädet ovat täynnä paperihaavoja. Vatsa huutaa armoa jo työmatkalla kuudennen kahvikupin ja kahdeksannen tupakan jälkeen. Edes kinuskileivoksia ei tee enää mieli. Vuorokausirytmi on enemmän perseellään kuin saatoin ikinä kuvitella. Tässä tapauksessa se on jo saavutus. Pikemminkin kaksi ja puoli-vuorokausirytmi.

Oikeasti siellä on ollut aika kivaa ja jollain ihmeen kaupalla olen saanut itseni revittyä paikallekin silloin viideltä tai kuudelta ilman mitään megaluokan kohtauksia. Kuukauden päästä tuskin on enää ihan jokainen lihaskaan kipeä ja rupean näkemään unia, joissa ei ole kermavaahtoa. Ja pääsee brassailemaan, että on töissä paikassa, jossa on suklaavesiputous.