Lady Rosetta

Keskimyöhäinen. Toistaiseksi viljelty ainoastaan perunalastujen tuotantoon. Täyteläisen pyöreä ja punakuorinen. Malto jauhoinen, muttei pahasti rikkikiehuva. Vaatii kunnollisen 3 - 4 viikon valoidätyksen. Altis lehtirutolle. Seittipeittaus tarpeen.

sunnuntaina, heinäkuuta 31, 2005

Tavaroita, joita on aivan erityisen ikävä muuttaa:

1) Käsipainot. Tavara, jonka ainoa tehtävä on olla painava. Pelkkä sana kuulostaa vittuilulta siinä vaiheessa, kun miettii, miten saisi järjellisen painoisia kertakuormia, mutta kuitenkin etenisi jonkin verran.

2) Suunnilleen ihmisen kokoiset pehmoeläimet. Ei millään pahalla Amosta kohtaan, mutta samaan tilaan olisi saanut ahdettua puolet jäljellä olleesta omaisuudesta. Minkä lisäksi vastaantulijat hymyilivät varsin ystävällisesti, kun kuljetin sitä sylissä talosta toiseen.

3) Akvaario. Muistaakseni jokaisessa lapsuuteni muutossa päätettiin, että seuraavalla kerralla ne lahjoitetaan pois, koska ne ovat painavia, vievät tilaa ja vaativat hirveän määrän ennakko- ja jälkisäätämistä. Onneksi en sentään ollut (vieläkään) ehtinyt hankkia kaloja, muuttomatka ei ollut tuhatta kilometriä, eikä ulkona ollut neljääkymmentä astetta pakkasta. Näitäkin kertoja muistetaan.

4) Jättikokoiset tyynyt. Kivoja parisängyllä, mutta ongelmaksi toisessa päässä ilmestyy äkkiä se, että koko sänky ei ole tyynyjen kokoinen. Myös samoja ominaisuuksia kuin kohdassa 2.

5) Tulostin. Koska minä muka olen viimeksi edes printannut mitään? Ainiin... Syyskuussa. Eikä siinä ole muuten vieläkään mustetta. Huoh.

6) Vaahterasiirappi. Se pullo vuosi jo viime muutossa. Ehkä jo viikon kuluttua kädet eivät ole enää tahmeat. Sen sijaan uusi jääkaappi on.

keskiviikkona, heinäkuuta 27, 2005

Naapuri laittoi jouluvalot. Tämä tietää sotaa.